Kissanpennun pehmoinen kikhernevaahto

kikherneiden liemestä syntyy mahtava leikkivaahto. Kikhernevaahto on ihanan pehmoista!

Kaikkeen sitä ryhtyy, oli esimmäinen ajatukseni kun käynnistin sähkövatkaimen ja aloin vaahdottamaan viikonlopun kikhernecurrysta yli jääneitä tölkkiliemiä. Yllätyksekseni kikherneliemestä syntyikin aivan valloittavan pehmoinen, silkinsileä leikkivaahto.

A rakastui kikhernevaahtoon aivan täysin ja löysin itsenikin kyynerpäitä myöten leikeissä. Nyt jaan tämän ihanan aistileikkivinkin myös sinulle – suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

Leikkivaahto kikherneliemestä soveltuu helposti myös maisteluturvallisena vaihtoehtona saippuavaahtomaalaukseen.

Näin valmistuu kikhernevaahto

Tarvitset 1-2 tölkillistä kikherneiden lientä eli aquafabaa. Rakastan, kun leikkikäyttöön löytyy aineita jotka muuten päätyisivät roskiin tai viemäriin!

Kaada liemi isoon kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti, kunnes liemi vaahtoutuu. Se muistuttaa kovasti valkuaisvaahtoa.

kikherneiden liemi sopii myös vaahtomaalaukseen. Kikhernevaahto on ihanan pehmoista!

Jos sinulla sattuu olemaan leivontahyllyssä viinikiveä, lisää sitä muutama lusikallinen. Näin saat vaahtoon vielä napakamman ja kestävämmän rakenteen. Viinikiveä jaa esimerkiksi Ruohonjuuresta tai leivontakaupasta.

Suosittelen sen ehdottomasti hankkimaan – etenkin jos aiot joskus valmistaa oman muovailuvahan! Viinikivi tekee muovailuvahastakin todella pehmoista. Pärjäät kuitenkin mainosti myös ilman, ja korvaajaksi suositellaan tilkkasta sitruunamehua.

Vinkit vaahtoleikkiin

Vaahdolla voi leikkiä vapaasti! Ympäristö kannattaa huomioida ja suojata – kikhernvaahto voisi sopia oivasti esimerkiksi kylpyhuoneeseen, jolloin sotkusta ei niin tarvitse välittää. Kesällä tietysti kannattaa leikkiä ulkona.

Vaahto on hyvä levittää isohkoon astiaan, ja lapselle voi antaa muutaman lusikan, kipon tai lelun mukaan leikkeihin. Jotkut lapset rakastavat tutkia ja tunnustella erilaisia materiaaleja käsillään, toiset eivät voi sietää sitä!

Innokkaalle lapselle voi piilottaa pieniä aarteita vaahdosta etsittäväksi!

Meillä (yllättäen) vaahdon loiskuttelun jälkeen mukaan leikkiin löysivät pikkuautot. Autot sukeltelivat vaahtoastiaan, niiden päälle kauhottiin lusikalla vaahtoa ja viimeiseksi ne pääsivät pesulle vesiämpäriin. Tätä jatkui PITKÄÄN. Leikin jälkeen vaahto kaadettiin viemäristä – se ei kestä säilytystä.

Maisteluturvallinen kikhernevaahto sopii myös maalauksiin

Jos kikherneliemestä tehtyä leikkivaahtoa värjää kevyesti elintarvikevärillä (tai luonnonväreillä), se on hyvä maisteluturvallinen vaihtoehto iltapäivälehtienkin sivuilta tuttuun saippuavaahdolla maalaukseen.

Koska leikkivaahto kikherneliemestä on kosteaa, paperiksi kannattaa valita jämäkkää kartonkia tai akvarellipaperia kipristymisen estämiseksi. Maalata voi sormilla tai siveltimillä – kovin pigmenttinen vaahto kuitenkin värjää sormet! Siksi aivan pienille suosittelen luonnonvärejä, esimerkiksi pakastemustikoiden tai etikkapunajuurten lientä.

Muutaman kerran kokemuksen perustella tekisin vaahtomaalauksen niin, että laittaisin muutamaa eriväristä vaahtoa pilttipurkkeihin ja antaisin lapsen käyttää sormivärin tapaan pöydän ääressä. Silloin toiminta pysyy hallinnassa ja vaahtoa ei leviä ympäri kämppää.

katso myös: syötävä sormiväri

leikkivaahto vaahtomaalaus
kikhernevaahto vaahtomaalaus

Vaahtomaalaus on leikinomaista taidetta eikä sitä kannata ottaa kovin vakavasti.

Värikylpymäisessä toiminnassa aistikokemus on aivan yhtä tärkeässä roolissa kuin taiteilu. Prosessi, ei lopputulos! Ainiin, varoituksen sana – tuoksu ei ole aivan yhtä huumaava kuin leikkivaahdon pehmoinen koostumus.

Aiotko kokeilla kikherneiden liemestä tehtyä vaahtoa? Nappaa leikin tiimellyksestä kuva ja tägää mukaan @leikkileikkina. En malta odottaa, että kuulen kokemuksiasi tästä kissanpennunpehmoisesta leikkivaahdosta!

Emma

Seuraa Leikki leikkinä: Instagram // Facebook

Follow:
Share: